Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Orak, H. Hülya" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Farklı Soğutma Ortamları ve 12 °C'de Depolanan İstavrit Balığında (Trachurus trachurus) Meydana Gelen Kalite Değişimleri*
    (1999) Demirci, Mehmet; Orak, H. Hülya
    Bu araştırmada, istavrit balığının (Trachurus trachurus) farklı soğutma ortamlarında depolanması ile meydana gelen kalite değişimleri incelenmiş ve raf ömrünün belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada istavrit balığı, deniz suyu ve çeşme suyundan elde edilen buzda 1 °Cde; deniz suyu ve deniz buzunda + 1°Cde, çeşme suyu ve çeşme buzunda +1 °Cde olmak üzere farklı soğutma ortamlarında muhafazası yanında, 12 °Cde de dondurulmuştur. Balıklarda duyusal analiz ile birlikte pH, trimetilamin, toplam uçucu bazik azot, tiyobarbütirik asit sayısı, peroksit sayısı ve amonyak tayini yapılmıştır. Laboratuvar analizleri sonucunda; soğukta muhafaza edilen istavrit balığına ilişkin tüm kalite değerlerinin 18. güne doğru giderek azaldığı belirlenmiştir. Balıkların DS+DB ve ÇS+ÇBda mufahazasında benzer sonuçlar elde edilmiş, her iki ortamda da balıkların 11. günden sonra tüketilebilirlik sınırını aştığı saptanmıştır. ÇB ve DBda depolanan balıklarda da birbirine yakın sonuçlar alınmış ve 18. günde tüketilebilirlik sınırını aştığı belirlenmiştir. 12 °Cde depolanan balıkların 18. günde tazeliklerini koruduğu saptanmıştır.

| Trakya Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Edirne, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim