Arın, SelçukAkdemir, Serap2024-06-122024-06-1220021302-647Xhttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/32422https://hdl.handle.net/20.500.14551/15658Bu araştırmada T.Ü. Tekirdağ Ziraat Fakültesi arazisinde kurulu bulunan cam seranın ısıtılması için gerekli ısı miktarı domates, hıyar ve patlıcan için hesaplanmıştır. Ayrıca seranın hemen yan tarafında açılan su kuyusundan çıkan düşük basınçlı (0.2 kg/$cm^2$) doğal gazın kimyasal bileşimi ve enerji içeriği saptanarak seranın ısıtılmasında kullanılıp kullanılmayacağı araştırılmıştır. Bulgular değerlendirildiğinde; serada üretimin çeşitlenmesi ve verimin arttırılabilmesi için doğal gazın ısıtma amacıyla, gerekli teknik düzenlemeler yapıldığı takdirde, kullanılabileceği sonucuna varılmıştır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessSeralarda doğal gazın ısıtma amacıyla kullanılabilirliğiOther31899932422