Kılıç, YusufYurtman, İ.Yaman2024-06-122024-06-1219981300-75802148-9297https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/51237https://hdl.handle.net/20.500.14551/15894Bu çalışma süt sığırları için hazırlanan rasyonlarda yaygın olarak kullanılan bazı sanayi yan ürünlerinin farklı karbonhidrat sınıfları bakımından içeriklerinin incelenmesi amacıyla yürütülmüştür. Bu amaca yönelik olarak mısır silajı, pancar posası, bira posası, domates posası, razmol ve buğday kepeği örneklerinde NDF, ADF, ADL analizleri yürütülmüştür. Örneklerin sellüloz, hemisellüloz ve NFC içerikleri ise ilgili parametreler yardımı ile hesaplanmıştır. Sellüloz, hemisellüloz, ADF, NDF, ADL ve NFC içerikleri kuru madde bazında sırası ile mısır silajı için % 29.65, 23.64, 33.02, 56.62, 3.37, 26.36, olarak, bira posası için % 20.97, 39.51, 28.08, 65.81, 7.11, 0.16 olarak, domates posası için % 38.63, 20.06, 48.18, 58.92, 9.55, 1.24 olarak razmol için % 9.59, 27.82, 12.22, 40.04, 2.63, 33.70 olarak, buğday kepeği için % 11.95, 33.95, 16.01, 45.33, 4.05, 29.07 olarak saptanmıştır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessSüt sığırı rasyonlarında kullanılan sanayi yan ürünlerinrde karbonhidrat sınıflarının tespiti üzerine bir araştırmaArticle42525451237