Orak, AdnanAteş, ErtanVarol, Fatma2024-06-122024-06-1220041300-75802148-9297https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/39007https://hdl.handle.net/20.500.14551/15564Çıkıştan olgunlaşma döneminin sonun kadar geçen sürede, Macar fiğinin bazı morfolojik ve tarımsal özelikleri ile besin içeriğinin belirlenerek bunlar arasındaki ilişkilerin saptanması amacıyla yapılan bu araştırma, Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Araştırma ve Uygulama alanında 1997-98 büyüme periyodu süresince bir yıl susuz koşullarda yürütülmüştür. Tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekrarlamalı olarak kurulan araştırmada, Macar fiği populasyonu materyal olarak kullanılmıştır. Bitkilerin çıkışından olgunlaşma dönemlerinin sonuna kadar geçen sürede haftalık bitki boyu (4.66-90.66 cm), yan dal sayısı (2.50-6.00 adet), yaprak sayısı (3.58-46.33 adet), bitki kuru madde ağırlığı (0.027-22.80g), ham selüloz (%12.15) ve protein (%18.05) oranlan ile fosfor (%0.401), kalsiyum (%1.002), potasyum (%1.487), magnezyum (%0.318) oranları saptanmıştır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessMacar fiği (Vicia pannonica Crantz.)' nin farklı gelişme dönemlerindeki bazı morfolojik ve tarımsal özellikleri ile besin içeriği ilişkileriArticle10441041539007