Çocukların Televizyon Seyretme Alışkanlıklarının Yaş Ve Cinsiyete Göre İncelenmesi

Küçük Resim Yok

Özet

Bu araştırma ilköğretim dördüncü ve beşinci sınıfa devam eden çocukların yaş ve cinsiyetinin çocukların hafta içi ve hafta sonu televizyon seyretme süresi, seyrettikleri program türü ve televizyon seyretme zamanlarında etkili olup olmadığının belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırma Kırşehir il merkezinde bulunan tesadüfi örnekleme ile seçilen üç ilköğretim okuluna devam eden, araştırmaya gönüllü katılan toplam 315 çocuk üzerinde yürütülmüştür. Araştırmada çocukların televizyon seyretme alışkanlıklarını ve çocuk hakkında bilgileri elde etmek amacıyla “Anket Formu” kullanılmıştır. Araştırma sonucunda cinsiyetin hafta içi ve hafta sonu televizyon seyretme süresi, seyrettikleri program türünde etkili olduğu belirlenirken (p<.001, p<.005), yaşın hafta içi ve hafta sonu televizyon seyretme süresi, seyrettikleri program türünde etkili olmadığı saptanmıştır (p>.005).

Kastamonu Üniversitesi Kastamonu Eğitim Dergisi