Yazar "Sertakan, Ali" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Bisküvi üretim proseslerinde HACCP gıda güvenliği sisteminin kurulması ve uygulamaları üzerine bir çalışma / A study on the implamentation of HACCP food safety system in the processes of biscuit production(2006) Sertakan, Ali; Dağlıoğlu, OrhanBisküvi üretim proseslerinde Codex Alimentarius modeli ile TS 13001 (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarına (HACCP) Göre Gıda Güvenliği Yönetimi - Gıda Üreten Kuruluşlar ve Tedarikçileri İçin Yönetim Sistemine İlişkin Kurallar) standardına göre Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) sistemi uygulanmıştır. HACCP Bir gıda ürününün farklı üretim aşamalarında olabilecek tehlikelerin belirlenmesine ve analiz edilmesine, bu tehlikelerin önlenmesi için gerekli faaliyetlerin belirlenmesine ve bu faaliyetlerin etkili bir şekilde uygulamaya konulduğunu takip etmeye yarayan bir sistemdir. Bisküvi üretim proseslerinde GMP'le, GHP'ler ve ön koşul programları eksiksiz olarak yerine getirilmiştir. HACCP takımı bisküvi üretim proseslerinde HACCP sistemini kurmuş ve uygulamıştır. HACCP takımı proseslerin her bir aşamasında risk değerlendirmesi yapmıştır. Proseslerdeki Kritik Kontrol noktaları (CCP) tanımlanmış ve kritik kontrol noktalarının izlenmesi için bir izleme sistemi oluşturulmuştur.