Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • DSpace İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Demirkan, Elif" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Immobilization of B. amyloliquefaciens ?-amylase and comparison of some of its enzymatic properties with the free form
    (Ars Docendi, 2011) Demirkan, Elif; Dincbas, Serhan; Sevinc, Nihan; Ertan, Figen
    The enzyme alpha-Amylase from Bacillus amyloliquefaciens was entrapped by drop-wise addition of an aqueous mixture of sodium alginate in the solution of a Ca2+ salt. Effects of immobilization conditions were investigated. Optimum alginate and CaCl2 concentrations were found to be 2% and 5% (w/v), respectively. The immobilization yield was 89%. Amylase activity increased with increasing enzyme loading on the beads. The best size and amount of beads for achieving enzyme activity were found to be 3 mm and 0.4 g, respectively. When coated with silicate, amylase-entrapped beads retained the highest catalytic activity. The highest operational stability was six reuses with 51% residual activity. Some properties of immobilized enzyme were determined, and compared with those of free enzyme. Product profile of the various raw starches has been determined by thin layer chromatography.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Immobilization of Bacillus Subtilis E6-5 Protease and Commercial Protease in Nanofibrils Containing Different Amino Acids
    (Trakya Üniversitesi, 2020) Guler, Baran Enes; Demirkan, Elif; Sevgi, Tuba
    Bu çalışmada, elektrospin yöntemiyle yüksek yüzey alanına sahip, glisin, tirozin ve glutamik asit aminoasitleri ile oluşturulmuş poliamid 6 polimer yüzeyler üretilmiş ve liyofilize Bacillus subtilis E6-5 proteaz ve ticari proteaz enzimleri nanofibriller üzerinde immobilize edilmiştir. Enzimlerin yeniden kullanılabilirliği araştırıldı. Enzimlerin immobilizasyon verimlilikleri yaklaşık olarak % 50-55 arasındaydı. Liyofilize Bacillus proteazı ile yapılan çalışmalarda glutaraldehitle aktifleştirilmiş PA6 nanolifler ve glutaraldehitle aktifleştirilmeyen PA6 nanoliflerde glutamik asit aminoasidi varlığında immobilizasyonun daha başarılı olduğu saptanmıştır. Glutaraldehit ile aktifleştirilmemiş ve aktifleştirilmiş yüzeylerde immobilize edilen liyofilize proteaz enziminin 4 kez kullanımı olmasına rağmen, en iyi işlevsel stabilite 2 kez kullanım ile elde edilmiştir. Saf PA6/glutamik asit nanoliflerinde iki tekrarlı kullanım sonucu enzimin immobilizasyon verimi % 38 olarak bulunmuştur. Glutaraldehitle aktifleştirilmiş PA6 nanoliflerde de PA6/glutamik asit nanolif yüzeyleri iki tekrarlı kullanım sonucu enzimin immobilizasyon verimi % 65 olarak bulunmuştur. Nanoliflerin glutaraldehitle aktifleştirmesi sonucu enzim immobilizasyon verimi iki kat arttırılmıştır. Ticari proteaz ile yapılan çalışmalarda ise glutaraldehitle aktifleştirilmemiş nanolif yüzeylerde enzimin 6 kez kullanımı olmasına rağmen en işlevsel stabilite 3 tekrarlı kullanımda elde edilmiştir. En başarılı immobilizasyon verimi PA6 nanoliflerde % 58 olarak bulunmuştur. Glutaraldehitle aktifleştirilmiş PA6 nanoliflerde de enzim 6 kez kullanım bulmuş fakat işlevsel stabilite 4 tekrarlı kullanıma kadar korunmuştur.

| Trakya Üniversitesi | Kütüphane | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Edirne, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim