Yazar "Cihan, Hamdiye" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Sütte kurumadde arttırılmasında kullanılan vakum cihazlarının karakteristik değerlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma(Trakya Üniversitesi, 1996) Cihan, Hamdiye; Eker, BülentII ÖZET Bu araştırma aşağıdaki kuruluşlarda yapılmıştır. - Özen Süt İşletmesi Çorlu-Misinli - Tikveşli Süt İşletmesi Lüleburgaz - Eker Süt İşletmesi Bursa Araştırmada yapılan çalışmalar beş ana başlık altında toplanmıştır. 1- Sıcaklık ye basıncın makinanın çalışma hızı üzerindeki etkisi, 2- Farklı kademelerdeki vakum cihazlarının buhar tüketimi ve sütün yapısı üzerine etkisi, 3- Cihazın yanlış kullanımından doğan kayıplar, Bu araştırma doğrultusunda aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir. 1- Çalışma hızının artmasıyla sıcaklık ve basınç artmaktadır. 2- İki kademeli vakum cihazında, tek kademeliye oranla daha az süt yoğunlaştırılması sağlanmıştır. 3- Düşük sıcaklıklarda gerçekleştirilen yoğunlaştırma sütün kimyasal özelliklerini etkilememektedir.