Yazar "Bezirci, Muhammet" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Lojistik Köylerin İşletmelere Sağladığı Maliyet Avantajları(Trakya Üniversitesi, 2011) Bezirci, Muhammet; Dündar, Abdullah OktayUnder increasing pressure of globalization, business functions such as supply, production and marketing which are items of value chain, have spreaded across the world as a spatial scale and co-ordination between these functions has increased the importance of logistics further day by day. As a result of this, logistic costs have created a large amount of costs over total cost as one of cost items in business, have reached 5-10% part of GNP expenditures in developed countries and 30% part in developing countries. Freight villages are considered to be centers give opportunities to carry out activities from one center in coordination. This paper deals with effects of new-established freight villages on business in our country in terms of logistic costs and also cost advantages they provide for enterprises. In this study, after analyzing the literature related with freight villages and logistic costs, depending on data during face to face meetings with authorised persons in Ankara Logistic Site Inc. advantages of logistic costs are revealed for enterprises by operating freight villages.Öğe Süt sığırı rasyonlarında yağ kullanımı ve konunun Türkiye koşulları açısından irdelenmesi(Trakya Üniversitesi, 1995) Bezirci, Muhammet; Yurtman, İsmail YamanÖZET Bu çalışmanın amacı süt sığırı rasyonlarında enerji kaynağı olarak yağ kullanımının incelenmesi ve bu tip uygulamaların yurdumuzdaki kullanım olanaklarının tartışılmasıdır. Yüksek enerji içerikleri nedeniyle yağlar, erken laktasyon dönemindeki enerji yetersizliğinin aşılabilmesine yönelik olarak dünyanın birçok bölgesinde uzun yıllardır kullanılmaktadırlar. Farklı yağlı tohumları (pamuk tohumu, tam yağlı soya, ayçiçek tohumları) sıvı yağları, ve değişik korunmuş yağ ürünlerini süt sığırı rasyonları için potansiyel yağ kaynağı olarak sıralamak mümkündür. Yüksek verim seviyesi ve sıcaklık stresi yağ katkısına gereksinim duyulduğu sıklıkla bildirilen koşullardır. Diğer taraftan yağlar düşük sellüloz sindirimi, düşük yem tüketimi ve süt protein oranıyla sonuçlanan rumen fermentasyonu üzerinde bazı olumsuz etkilere de sahiptirler. Bu nedenle rasyon formülasyonunda ve yemleme sistemlerinde bazı düzenlemelerin yapılmasına gerek vardır. Kural olarak, rasyon enerji yoğunluğunun maksimum kuru madde tüketim sınırları içerisinde sığırın enerji gereksinimini karşılamaktan uzak olduğu durumlarda yağlar kuru maddenin %5'i oranında kullanılabilirler. Eğer gerekiyor ise değişik formdaki korunmuş yağlar da bu oranın %3 daha fazlasına kadar rasyonda yer alabilirler. Ne yazık ki, ülkemizdeki saha koşullarında yürütülmüş olan konuya ilişkin çalışma sayısı çok sınırlıdır. Bu nedenle ülkemiz koşullarında yağ kullanımının süt sığırlarında verim ve süt bileşenleri üzerindeki etkilerinin ortaya konmasına yönelik çok sayıda besleme çalışmasına gereksinim vardır.